Mikä timantti on
Timanttikaupan luonne
Tutkimusvälineet
Hiontamuodot
Laatuluokitus
Paino
Väri
Puhtaus
Hionnan laatu
Jalokivilaboratoriot
Synteettinen timantti
Timantin jäljitelmät
Käsittelymenetelmät
Konfliktitimantit
Ostovinkkejä
Ostaminen internetistä
Kuinka saada näpeilleen
Jalometallit

Palvelun toimintatapa
Mistä lisää tietoa?  


Käsittelymenetelmät - KM laser treatmentKM laser treatment on pari vuotta sitten Israelissa kehitetty käsittelymenetelmä, jossa käytetään hyväksi yhden tai useamman lasersäteen energiaa. Käsittelyn nimi tulee sanoista ‘Kiduah Mayuhad’, joka tarkoittaa 'erikoisporausta'.

Käsiteltävässä timantissa täytyy olla tumma sulkeuma mahdollisimman lähellä pintaa. Musta sulkeuma absorboi lasersäteiden valoa, jolloin se saadaan 'räjähtämään'. Paineaalto vaikuttaa siten, että kiveen syntyy pintaan asti ulottuva särö.

Tästä säröstä imeytetään erilaisia kemikaaleja sulkeuman vaalentamiseksi tai syövyttämiseksi, ja usein särö vielä täytetään lasilla. Käsittelystä jää näkyviin mutkitteleva kanava joka ulottuu pintaan asti. Sitä sanotaan zig-zag-kanavaksi ja jotkut sanovat näitä kiviä zigzag-timanteiksi.

Käsittely on havaittavissa mikroskoopilla jos vain on huolellinen. Suurimmilla jalokivilaboratorioilla on käytössään diffrentiaali-interferenssimikroskooppi, jolla pystyy selvittämään onko kiven pintaan asti ulottuva särö syntynyt ennen kiillotusta vai sen jälkeen.Powered by Foral Design EasyPages Pro